Tandpasta

Welke tandpasta moet ik kiezen?

De keuze van een tandpasta is meestal een kwestie van smaak. Er zijn vele soorten en merken op de markt en het is niet altijd gemakkelijk een keuze te maken.

We onderscheiden grofweg drie soorten tandpasta’s:

Tandpasta voor kinderen tot 5 jaar:
Tandpasta’s voor kinderen tussen de 0 en 5 jaar ( In deze leeftijdsgroep wordt de meeste tandpasta doorgeslikt en is het raadzaam een fluoride-peutertandpasta te gebruiken.) Op de tube hoort te staan dat de tandpasta 500 ppm fluoride bevat.

Tandpasta voor gebruik vanaf 5 jaar:

Het is van belang een tandpasta te kiezen die fluoride bevat en weinig schurend is. Verder is het een kwestie van prijs en smaak. Ook kan het prettig zijn als een tandpasta niet al te veel schuimt.

Tandpasta’s met toevoegingen:

Hiermee worden tandpasta’s bedoeld, die speciaal bedoeld zijn voor mensen met gevoelige tandhalzen.Door het terugtrekken van het tandvlees zijn de wortel oppervlakken bloot komen te liggen. De pijn, die hierdoor wordt veroorzaakt kan worden bestreden met deze speciale tandpasta’s. In het algemeen zal uw tandarts de juiste tandpasta aan u aanbevelen.

Belangrijke mededeling !

Tegenwoordig wordt ook veel ‘whitening’ tandpasta verkocht. Een kenmerk van deze tandpasta is dat deze meer schuurt langs de tanden en kiezen, waardoor het niet verstandig is deze dagelijks te gebruiken!

Onze mondhygiëniste of preventie- assistente kan u gemakkelijk leren hoe u het besten kan  poetsen  maar ook kunnen zij bekijken wat voor u de beste materiaal en keuze is.  Dikwijls krijgt u iets van dit materiaal mee naar huis om deze techniek te kunnen oefenen.