Tandenborstel

Kun je met de tandenborstel alle plaque van je tanden verwijderen?

De borstelkop van de tandenborstel probeert men tegenwoordig zo te maken dat het makkelijker is de gebieden achter in de mond te bereiken. Daarnaast probeert men door de borstelkop, de stand van de kop en de richting en hoeveelheid van de borstelharen te veranderen, een verhoogde plaque-verwijderingscapaciteit te bereiken. Ook zijn de buitenste borstelharen regelmatig langer dan de binnenste borstelharen of staan ze in verschillende richtingen gerangschikt.

Welke tandenborstels zijn er ?

Er zijn twee soorten tandenborstels:

Handtandenborstels

Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten: hard, medium en soft. Het is voor uw tanden en tandvlees het beste om te poetsen met een soft tandenborstel. Deze tandenborstel beschadigt uw tandvlees het minste omdat de haren van de borstel beter plooibaar zijn en daardoor gemakkelijker de oppervlakken van uw tanden en kiezen kunnen volgen.

Hier volgen enkele kenmerken van een tandenborstel in goede staat:

Elektrische tandenborstels

Naast het poetsen met een handtandenborstel is het ook mogelijk om uw gebit te reinigen met een elektrische tandenborstel. Vooral het gebruikersgemak van deze borstel is een groot pluspunt: de elektrische tandenborstel voert namelijk voor u de poetsbewegingen uit door de vele duizenden rotaties per minuut van de borstelkop. Sommige elektrisch tandenborstels maken zelfs pulserende bewegingen waardoor de reiniging van uw tanden en kiezen nog effectiever plaatsvindt.

Onze mondhygiëniste of preventie- assistente kan u gemakkelijk leren hoe u deze techniek moet toepassen, maar ook kunnen zij bekijken wat voor u de beste materiaal keuze is.  Dikwijls krijgt u iets van dit materiaal mee naar huis om deze techniek te kunnen oefenen.