Ragers

Wat is de bedoeling van ragers?

Ragers hebben net als flosdraad de bedoeling om de ruimtes tussen uw tanden en kiezen schoon te houden.

Wat is het voordeel van een rager ?

De rager heeft het voordeel dat de holle vlakken, groeven en randen van uw tanden en kiezen goed gereinigd kunnen worden. Het is belangrijk dat u de juiste diameter van het borsteldeel kiest.

In uw  mond is het waarschijnlijk nodig om verschil-lende maten ragers te gebruiken. Soms moeten de grotere ruimten opgevuld worden met meerdere ragers, zodat de borstelhaartjes het tandoppervlak volledig kunnen reinigen.

Een voordeel van de rager (en de tandenstoker) is dat deze in tegenstelling tot flossdraad met één hand kan worden gebruikt.

Hoe gebruik ik de ragers?

De rager is gemakkelijk in gebruik. U houdt de rager vast tussen duim en wijsvinger. De overige vingers kunnen steunen op de tanden en kiezen of op de kaak. Op deze manier wordt uitschieten voorkomen.

De rager wordt recht in de ruimte tussen de tanden geplaatst. Vervolgens beweegt u de rager tussen de tanden door en volgt daarbij de contour van de tand of kies.

Onze mondhygiëniste of preventie- assistente kan u gemakkelijk leren hoe u deze techniek moet toepassen, maar ook kunnen zij bekijken wat voor u de beste materiaal keuze is. Dikwijls krijgt u iets van dit materiaal mee naar huis om deze techniek te kunnen oefenen.