Flossen

Kan ik nog meer doen dan alleen poetsen?

Naast het poetsen van de tanden en kiezen is het noodzakelijk om ook regelmatig de ruimtes tussen de tanden en kiezen te reinigen.

Hoe reinig ik de ruimtes tussen de tanden en kiezen?

U kunt uw tanden flossen met een daarvoor bestemde flosdraad. Dit is een draadje waarmee u tussen uw tanden en kiezen uw tanden schoon kunt maken. Het is belangrijk deze handeling dagelijks uit te voeren.

Hoe gaat het in zijn werk?

Neem een stukje draad van ongeveer 40 cm en houdt hiervan ongeveer 3 cm strak tussen duim en wijsvinger van de ene hand naar duim en wijsvinger van de andere hand. Breng de strak gespannen draad met een zagende beweging door het contactpunt tussen de tanden of kiezen. Door heen- en weergaande bewegingen wordt voorkomen, dat de draad met te grote kracht tussen de gebitselementen doorschiet en daardoor het tandvlees beschadigt.Trek vervolgens de draad strak rondom één element en breng de draad met zagende bewegingen tot net onder het tandvlees. Herhaal dit bij de ernaast liggende tand of kies.

Tip

U kunt ook tandenstokers gebruiken of een combinatie hiervan.

Onze mondhygiëniste of preventie- assistente kan u gemakkelijk leren hoe u deze techniek moet toepassen, maar ook kunnen zij bekijken wat voor u de beste materiaalkeuze is. Dikwijls krijgt u iets van dit materiaal mee naar huis om deze techniek te kunnen oefenen