Preventie

Een goede verzorging van de tanden is essentieel voor het behouden van een gezond gebit. Poets  en flos 2 keer per dag op de juiste manier om de tanden schoon en fris te houden. Uw tandarts en/of mondhygiëniste kan u helpen bij het onderhouden van uw gebit.

Tips voor het gezond en schoon houden van uw tanden en kiezen:

 1. Poets 2 keer per dag voor minimaal 2 minuten.
  Poets op de juiste manier: Begin onderaan aan de buitenkant, dan de binnenkant en dan de kauwvlakken. Herhaal dit voor het bovengebit.
 2. Gebruik de juiste tandpasta.
  Er bestaat tandpasta voor kinderen. Het is voor volwassenen niet verstandig om deze tandpasta te gebruiken omdat het nodige fluoride gehalte in deze tandpasta te laag is. (ook andersom). Er zijn ook verschillende tandpasta’s op de markt die helpen bij bijvoorbeeld tandvlees problemen en gele tanden. Vraag hierover advies aan uw tandarts of mondhygiëniste.
 3. Flos regelmatig.
  Een flosdraad komt op plaatsen waar de tandenborstel niet bij kan. Zo blijven ook die delen van het gebit goed schoon.
 4. Besteed aandacht aan het tandvlees.
  Tandvlees is gevoelig voor bacteriën. Vergeet daarom niet om tijdens het poetsen ook aandacht te besteden aan uw tandvlees.
 5. Kijk uit met eten en drinken.
  Zuren in fruitsappen en frisdrank kunnen de beschermende laag op uw tanden aantasten en op den duur zorgen voor tanderosie. Koffie, thee en wijn kunnen zorgen voor het verkleuren van uw tanden en kiezen.